День Святого Миколая 2007

19 грудня 2007 р. — Радуйся, Миколаю!

19 грудня, по обіді, біля каплички святого Миколая, що в Черганівці, було людно, весело і гамірно. В рамках реалізації проекту створення культурно-духовного і туристично-мистецького комплексу «Маєток Святого Миколая» в цей мальовничий зимовий куточок запросили у гості на свято малечу і дорослих. До присутніх з вітальним словом звернувся Косівський декан УГКЦ Роман Іванюлик. Він наголосив, що Святий Миколай — історична, а не вигадана особа, він жив у 17 сторіччі, тому і вирізнявся з-поміж людей своєю великою вірою в Бога і любов’ю до Нього.

Миколай знав, що Господа треба прославляти не лише вустами, а перш за все — добрими ділами. Тому святий допомагав знедоленим, сиротам, вдовам і хворим. Отець Роман попросив Господа дати всім нам такої віри, яку мав святий отець Миколай: «Він дивиться на нас сьогодні з небес і чекає, хоче, щоб кожен з нас став добрішим, сильнішим у своїй християнській вірі. Святе письмо каже: «Той, хто дає убогому, той зичить самому Богові». Кожен з нас у цей день чекав подарунка з рук Святого Миколая, тому нехай кожен сьогодні принесе від себе подарунок самому святому, і хай це буде молитва». Після цього, як годиться, усією громадою помолилися. Провели урочистий релігійний обряд священнослужителі Іван Близнюк, Роман Іванюлик і Михайло Будзан.

З нагоди свята до присутніх звернулися офіційні особи: Черганівський сільський голова Марія Мицкан, голова районної ради Руслан Присяжний, голова РДА Михайло Цьок. Вони вітали малечу і дорослих зі святом, бажали їм добра і щастя на наступний рік. Розділити радість цієї гарної події приїхали гості з інших районів Прикарпаття: Снятина, Коломиї, Рогатина, Богородчан. Офіційні особи підходили до мікрофона, ділилися своїми приємними враженнями від побаченого, вітали жителів Косівщини з цим величним і гарним святом.

Весь цей час головні дійові особи – діти – не зводили поглядів із гарно оформленої сцени, уважно слухали виступи і з нетерпінням чекали появи Святого Миколая. Він не забарився — приїхав на санях, привітав дітей, побажав їм бути чемними і слухняними, добре вчитися і рости здоровими. Після цих слів малеча помітно пожвавішала, очікуючи приємних сюрпризів і подарунків. Вони справді були. Для учасників свята організатори «Маєтку Святого Миколая» підготували цікаву і насичену концертну програму, веселі розваги, солодкі подарунки.

Переглянути галерею зображень.

Аліса МУДРИЦЬКА. Фото Я. ТИМОФІЙЧУКА. Газета "Гуцульський край" 20-12-2007